Kunstwerken ook online tentoongesteld.

Neweb mocht de volledige website samen met Heike Wähner ontwerpen en ontwikkelen.

Over de klant

Heike Wähner is een autonoom beeldend kunstenaar in Utrecht. Naast haar eigen kunstbedrijf geeft ze graag kunstles aan kinderen.

De vraag

Heike Wähner was op zoek naar een website voor haar kunstprojecten. Een plek waar ze haar kunst op een online podium kon presenteren. Samen met Heike hebben we een unieke, minimalistische website mogen neerzetten.

Kunstwerken ook online tentoongesteld.

Het was voor Heike belangrijk dat ze gemakkelijk haar kunstwerken online kon tentoonstellen. Doormiddel van een speciaal voor haar ingericht CMS systeem is het voor Heike mogelijk binnen enkele minuten tientallen kunstwerken toe te voegen. Bezoekers van de website kunnen vervolgens gemakkelijk door de kunstwerken navigeren en contact met haar opnemen.
Eenvoudig kunstwerken toevoegen
Ontwikkeld met het Webflow CMS

Constructie

Het was belangrijk een minimalistische website te ontwerpen, zo lag de focus op de kunstprojecten. Wanneer je op de homepagina komt zie je gelijk de laatste kunstwerken die Heike graag uit wilt lichten. Onder de uitgelichte werken staan alle kunstprojecten van Heike op chronologische volgorde. Om een dynamisch en uniek aspect toe te voegen is er gekozen voor een scroll animatie waarbij de titel van het kunstproject door het scherm beweegt.

Los van de kunstprojecten zocht Heike naar een manier om zo nu en dan een verhaal te delen zoals een gedicht, video of een ander kunstproject. Een aparte Journal op de website was daar de perfecte oplossing voor. Hier heeft Heike de mogelijkheid werken die buiten de centrale kunstwerken vallen te delen.

Uiteraard staat Heike centraal op de website, daarbij kan een ‘About Me’ pagina niet ontbreken. Op deze pagina leert de bezoeker Heike kennen, haar ervaringen en aankomende- en voorgaande exposities.

Resultaat

Neweb heeft voor Heike Wähner een website neergezet die niet alleen haar werken online tentoonstelt maar deze ook in de spotlight zet. Met een op maat ingericht CMS systeem is het voor Heike mogelijk binnen enkele minuten tientallen projecten toe te voegen. Nu is haar werk niet alleen tijdens exposities maar online te bewonderen.

Simo Champs

Een sportieve site voor een sportieve doelgroep.

Bekijk een van onze laatste projecten voor voetbalschool Simo Champs.
Simochamps.nl