FIMBLE

Om de technologische kant van FIMBLE nog beter uit te lichten vroegen zij ons dit door te voeren in het ontwerp van een nieuwe website. Met als hoofddoel het gemakkelijk aanpassen en creëren van content, zoals projecten en blogs.

Year
February 2020
Client
sERVICE
Design and development
Website
Bezoek website
Nog even wachten...

Het project

In februari van dit jaar kreeg Neweb het akkoord om te beginnen aan het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe website van Fimble. We nemen je mee in het verloop van de samenwerking.

Het verhaal van Fimble in een nieuw technologisch jasje.

FIMBLE focust zich op het faciliteren van gebouw informatie gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw. Naast adviseren kun je bij FIMBLE ook terecht voor het 3D digitaliseren en modelleren van gebouwen of onderdelen daarvan en het leveren van bijbehorende informatie.

Om ervoor te zorgen dat deze data altijd up-to-date blijft biedt FIMBLE als kers op de taart ook het beheer hiervan aan.

Voor Fimble was het naast het maken van een nieuwe en verfrissende huisstijl van belang dat zij op een eenvoudige en snelle manier content op de website kan toevoegen of aanpassen. Op aanvraag heeft Neweb daarom ook een uitgebreid vacature systeem ontwikkelt om versterking voor Fimble haar team te zoeken.

Resultaat

Een website die niet alleen de technologische en dynamische sfeer van Fimble vertaald maar ook de ervaring van de bezoeker heeft verbeterd door de gebruiker centraal te stellen tijdens het ontwerpproces.

Een complexe database die naadloos samenwerkt voor een optimale gebruikerservaring

Doormiddel van verschillende digitale web innovaties, zoals het animeren van elementen op basis van het scrollen van de gebruiker en complexe databases die samen naadloos samenwerken voor een optimale

Details

Neweb heeft Fimble ondersteund in het ontwerpen van een nieuwe huisstijl voor de website en heeft deze toegepast op de ontwikkeling hiervan.

Van vraag naar resultaat. Het proces onder een loep.

Van User Experience en User Interface tot aan de ontwikkeling van de nieuwe website van Fimble. Wij nemen je mee in het proces.

User Experience

Het project begon met de User Experience van de toekomstige website. Waar is de klant naar op zoek en hoe kunnen wij de website zo ontwerpen dat de klant altijd bij zijn doel terecht komt.

Fimble biedt veel verschillende diensten aan, om dit overzichtelijk en toegankelijk te maken zijn deze op de website onderverdeeld in drie categorieën: Adviseren, Modelleren, Beheren. Elke categorie heeft een eigen landingpage met een overzicht van alle diensten die onder deze categorie vallen. Verder heeft elke dienst in het overzicht weer een eigen pagina met hierin een uitleg over wat de dienst inhoud en wat het voor de klant kan betekenen.

User Interface

Nadat het fundament van de website stond konden we verder gaan bouwen aan het visuele plaatje van de website. Welk lettertype, welke kleuren en icoontjes passen bij de diensten die Fimble aanbiedt. Uiteindelijk hebben we samen met Fimble gekozen voor een minimalistische stijl waarbij de focus op de inhoud ligt. Door alle diensten en categorieën een icoontje toe te wijzen ontstaat er een overzichtelijk geheel.

Ontwikkeling in Webflow

De website van Fimble is uiteraard ontwikkeld in Webflow. Met behulp van het Webflow CMS hebben wij databases voor onder andere de blogs, projecten, teamleden, partners en diensten kunnen maken. Door eenmalig een pagina te ontwerpen een deze vervolgens te koppelen aan de datapunten uit de database is de website van Fimble optimaal schaalbaar en future-proof.

Meer gave werken!