Heike Wähner

Heike Wähner was op zoek naar een website voor haar kunstprojecten. Een plek waar ze haar kunst op een online podium kon presenteren. Samen met Heike hebben we een unieke, minimalistische website neergezet.

Year
September 2019
Client
sERVICE
Design and Development
Website
Bezoek website
Nog even wachten...

Het project

Heike Wähner vroeg ons een website te ontwikkelen om haar kunstwerken ook online tentoon te stellen.

Over de klant

Heike Wähner is een autonoom beeldend kunstenaar in Utrecht. Naast haar eigen kunstbedrijf geeft ze graag kunstles aan kinderen.

De vraag

Heike Wähner was op zoek naar een website voor haar kunstprojecten. Een plek waar ze haar kunst op een online podium kon presenteren. Samen met Heike hebben we een unieke, minimalistische website mogen neerzetten.

Kunstwerken ook online tentoongesteld.

Het was voor Heike belangrijk dat ze gemakkelijk haar kunstwerken online kon tentoonstellen. Doormiddel van een speciaal voor haar ingericht CMS systeem is het voor Heike mogelijk binnen enkele minuten tientallen kunstwerken toe te voegen. Bezoekers van de website kunnen vervolgens gemakkelijk door de kunstwerken navigeren en contact met haar opnemen.

Een minimalistisch en consistent design legt de focus op de kunst

Tijdens het ontwerpen van de website is bewust gekozen voor een minimalistisch ontwerp om ze de focus en aandacht bij het kunstwerk te houden.

Details

Om het werk van Heike centraal te zetten is er gekozen voor een minimale visuele stijl.

Constructie

Het was belangrijk een minimalistische website te ontwerpen, zo lag de focus op de kunstprojecten. Wanneer je op de homepagina komt zie je gelijk de laatste kunstwerken die Heike graag uit wilt lichten. Onder de uitgelichte werken staan alle kunstprojecten van Heike op chronologische volgorde. Om een dynamisch en uniek aspect toe te voegen is er gekozen voor een scroll animatie waarbij de titel van het kunstproject door het scherm beweegt.

Los van de kunstprojecten zocht Heike naar een manier om zo nu en dan een verhaal te delen zoals een gedicht, video of een ander kunstproject. Een aparte Journal op de website was daar de perfecte oplossing voor. Hier heeft Heike de mogelijkheid werken die buiten de centrale kunstwerken vallen te delen.

Uiteraard staat Heike centraal op de website, daarbij kan een ‘About Me’ pagina niet ontbreken. Op deze pagina leert de bezoeker Heike kennen, haar ervaringen en aankomende- en voorgaande exposities.

Resultaat

Neweb heeft voor Heike Wähner een website neergezet die niet alleen haar werken online tentoonstelt maar deze ook in de spotlight zet. Met een op maat ingericht CMS systeem is het voor Heike mogelijk binnen enkele minuten tientallen projecten toe te voegen. Nu is haar werk niet alleen tijdens exposities maar online te bewonderen.

Meer gave werken!